
Additional Privacy Notice for California Residents  

Effective on January 1, 2020, the California Consumer Privacy Act (CCPA) provides 

consumers (California residents) with specific rights regarding their personal data. If 

you reside in California, you may exercise the following rights: 

 

Access to Specific Information and Data Portability Rights 

You have the right to request that we disclose to you your personal data we have 

collected about you over the past 12 months from the day of your request. Once we 

receive and confirm your request, we will disclose to you: 

 

• The categories of personal data we collected about you. 

• The categories of sources for the personal data we collected about you. 

• Our business and commercial purposes for collecting or selling that personal 

data. 

• The categories of third parties with whom we shared that personal data. 

• The specific pieces of personal data we collected about you. 

 

In addition, we will disclose to you: 

• A list of disclosures for business purposes, identifying the personal data 

categories that each category of recipient obtained. 
 

Personal Data Sales 

The Endress+Hauser Group did not sell any of your personal data. 

 

Deletion Request Rights 

You have the right to request that we delete any of personal data that we collected 

from you and retained, subject to certain Exceptions (as listed below). Once we 

receive and confirm your request, we will delete your personal data from our records 

unless an Exception applies. 

We may deny your deletion request if retaining the information is necessary for us or 

our service provider(s): 



 

To complete the transaction for which we collected the personal data, provide a 

good or service that you requested, take actions reasonably anticipated within 

the context of our ongoing business relationship with you, or otherwise perform 

our contract with you; 

To detect security incidents, protect against malicious, deceptive, fraudulent, or 

illegal activity, or prosecute those responsible for such activities; 

To debug products to identify and repair errors that impair existing intended 

functionality; 

To exercise free speech, ensure the right of another consumer to exercise their 

free speech rights, or exercise another right provided for by law; 

To comply with the California Electronic Communications Privacy Act (Cal. 

Penal Code § 1546 et. seq.); 

To engage in public or peer-reviewed scientific, historical, or statistical 

research in the public interest that adheres to all other applicable ethics and 

privacy laws, when the information’s deletion may likely render impossible or 

seriously impair the research’s achievement, if you previously provided 

informed consent; 

To enable solely internal uses that are reasonably aligned with consumer 

expectations based on your relationship with us; 

To comply with a legal obligation; or 

To make other internal and lawful uses of that information that are compatible 

with the context in which you provided it (each an “Exception” and 

collectively, “Exceptions”). 

 

Non-Discrimination 

We will not discriminate against you for exercising any of your CCPA rights. Unless 

permitted by the CCPA, we will not: 

 

• Deny you goods or services. 

• Charge you different prices or rates for goods or services, including through 

granting discounts or other benefits, or imposing penalties. 

• Provide you a different level or quality of goods or services. 



• Suggest that you may receive a different price or rate for goods or services 

or a different level or quality of goods or services. 
 

However, we may still offer you certain financial incentives permitted by the CCPA 

that can result in different prices, rates, or quality levels. Any CCPA-permitted 

financial incentive we offer will reasonably relate to your personal data’s value and 

contain written terms that describe the program’s material aspects. Participation in a 

financial incentive program requires your prior opt-in consent, which you may revoke 

at any time.  
 

Personal Data Sales Opt-out and Opt-in Rights 

If you are 16 years of age or older, you have the right to direct us to not sell your 

personal data at any time (the “right to opt-out”). We do not sell the personal data of 

consumers we actually know are less than 16 years of age, unless we receive 

affirmative authorization (the “right to opt-in”) from either the consumer who is 

between 13 and 16 years of age, or the parent or guardian of a consumer less than 13 

years of age. Consumers who opt-in to personal data sales may opt-out of future sales 

at any time. 

To exercise the right to opt-out, you (or your authorized representative) may submit a 

request to us by contacting us at the information provided below. 

Once you make an opt-out request, we will wait at least twelve (12) months before 

asking you to reauthorize personal data sales. However, you may opt back in to 

personal data sales at any time by contacting us at the information provided below. 

You do not need to create an account with us to exercise your opt-out rights. We will 

only use personal data provided in an opt-out request to review and comply with the 

request. 

 

Exercising Access, Data Portability, and Deletion rights 

To exercise your rights described above, please submit a request to us by: 

 

• Calling us at 1-844-910-0730 

• Emailing us at  legal.us.sc@endress.com 
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• By mail at Legal Department, 2350 Endress Place, Greenwood, Indiana 

46143. 
 

Only you, or someone legally authorized to act on your behalf, may make a request 

related to your personal data. You may also make a request on behalf of your minor 

child. We cannot respond to your request or provide you with personal data if we 

cannot verify your identity or authority to make the request and confirm the personal 

data relates to you. 

You may only make a request for access or data portability twice within a 12-month 

period. The request must: 
 

• provide sufficient information that allows us to reasonably verify you are 

the person about whom we collected personal data or an authorized 

representative; and 

• describe your request with sufficient detail that allows us to properly 

understand, evaluate, and respond to it. 
 

We will only use personal data provided in a request to verify the requestor’s identity 

or authority to make the request. 

 

Your Authorized Agent 

You have the right to designate an authorized agent to make a request under the 

CCPA on your behalf. You can appoint a natural person or a business entity registered 

with the Secretary of State to be your authorized agent. 

When you use an authorized agent to submit a request on your behalf, we may require 

that:  

 

(a) your authorized agent provides your written permission to act on your 

behalf; and  

(b) your authorized agent verifies their own identity with us.  

The section (b) above does not apply when you have provided your authorized agent 

with power of attorney pursuant to Probate Code sections 4000 to 4465 (Cal. Probate 

Code §§ 4000 - 4465 et. seq.).  We may still deny a request from the authorized agent 



that does not submit proof that they have been authorized by you to act on your 

behalf. 

 

Response Timing and Format 

 

• We will confirm that we received your request within ten (10) ten-day and 

will respond within forty-five (45) days of its receipt. If we require more 

time, we will inform you of the reason and extension period in writing. 

• If you have an account with us, we will deliver our written response to that 

account. If you do not have an account with us, we will deliver our written 

response by mail or electronically, at your option. 

• Any disclosures we provide will only cover the 12-month period preceding 

our receipt of the request. The response we provide will also explain the 

reasons we cannot comply with a request, if applicable. For data portability 

requests, we will select a format to provide your personal data that is readily 

useable and should allow you to transmit the information from one entity to 

another entity without hindrance. 

• We do not charge a fee to process or respond to your request unless it is 

excessive, repetitive, or manifestly unfounded. If we determine that the 

request warrants a fee, we will tell you why we made that decision and 

provide you with a cost estimate before completing your request. 

 

Shine the Light Law 

 

Under California Civil Code Section 1798.83 (“Shine the Light Law”), users and 

customers who are residents of California may request certain information about our 

disclosures of personal data during the prior calendar year to third parties for their 

direct marketing purposes.  We will comply with your request within thirty (30) days 

or as otherwise required by statute. Please be aware that not all information is covered 

by “Shine the Light” requirements and only information covered will be included in 

our response. 

 

Contact Us 



If you have questions about this Policy, your rights under the CCPA, Shine the Light, 

or our practices, please contact us at:  
 

• By email at legal.us.sc@endress.com  

• By mail at Legal Department, 2350 Endress Place, Greenwood, Indiana 

46143. 

• By phone at 1-844-910-0730 

 

This Policy was last updated on December 20, 2019. 
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